|
Tymczasowe forum o e-paleniu forum dyskusyjne o e-papierosach
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
komedyjka

|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 21:45 Temat postu: |
|
|
EVO dzisiaj do mnie dotarł, ale z porządną recenzją na razie mam problemy, bo mój mąż zabrał mi EVO i nie chce oddać. Zamówiłam przed chwilą drugi komplet...
W sumie miałam EVO w rękach przez jakieś poł godziny i moje pierwsze spostrzeżenia/wrażenia są następujące:
1. Lżejszy i cieńszy od DSE901.
2. Smak bardzo dobry - mam w kartridżu ten sam płyn, co w DSE - praktycznie bez różnicy.
3. Dym porównywalny z DSE na nowej baterii, ale trochę słabszy niż DSE na kablu USB - dla mnie absolutnie wystarczający. Drapanie aż za duże - muszę sobie rozcieńczyć płyn czystym PG, bo jest dla mnie za mocny i mam pikawę serduszka, choć dokładnie ten sam płyn mam w DSE, na którym tego nie czuję. Małżonek też potwierdza, że kop jest solidny.
4. Kartridż w stylu Yentl, ale ani raz nie napiłam się płynu, mąż przez te kilka godzin palenia napił się raz, jak trochę przelał kartridz, ale minimalnie.
5. Kartridże trzeba napełniać strzykawką, ale bardzo dobrze napełnia się też buteleczką typu "oliwiarka" np. z e-cigar.pl
6. Bateria (czyli najważniejsze!): nie dane mi bylo przepalić całej baterii, ale zrobił to mój małżonek "heavy smoker", który pali non-stop (w jeden dzień wypala tyle, co ja w pięć). Baterie przyszły zgodnie z obietnicą naładowane i pierwsza bateria wystarczyła mu na 4 godziny palenia praktycznie non-stop. Druga starczyła na dwie godziny, wiec nie wiadomo, czy jest ogolnie słabsza, czy nie do końca byla doładowana.
A teraz najważniejsze: BATERIA TRZYMA CAŁY CZAS TEN SAM POZIOM DYMIENIA. W pewnym momencie po prostu przestaje działać i to jest znak, że trzeba ją ładować. Obydwie baterie wykończone dzisiaj przez męża dokładnie tak samo się zachowywały - cały czas równy dym, i w pewnym momencie koniec. Takie samo zachowanie opisują użytkownicy na brytyjskim forum, więc jest to normalne.
Ładowanie: Pierwsza bateria wydawała się naładowana po ok. 30 minutach - teraz mąż ją już używa od prawie godziny, więc zobaczymy na ile te 30 min. ładowania starczy.
OK, to na razie tyle. Jeżeli będę mieć jakieś nowe spostrzeżenia, to będę tu dopisywać. W każdym razie, jeżeli EVO będzie trzymało równy poziom przez dłuzszy czas, to będzie to najlepsza fajka, jaką mieliśmy. Jeszcze za wczesnie na zachwyty - zachwycać będziemy się jeżeli po dwóch tygodniach będzie działał tak samo.  _________________ Od września 2008: DSE901, JCK, Janty Yentl, EVO. Idealny e-papieros jeszcze przede mną.
Od 05.01.2009 Intellicig EVOlution - najbliższy ideału: baterie wystarczają mi na 7-8 tygodni, atomizer na 4 tygodnie.
www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adin_GD
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 23:45 Temat postu: |
|
|
Dzięki Komedyjko za garść informacji, chyba wiem jakiego e-petka kupie, trochę lipa z ładowarką sieciową, tylko angielskie wejście, trzeba będzie zakupić przejściówkę.
Ma ktoś możliwość płacenia za granicą i chce zmniejszyć koszty przesyłki? jak tak dać znać przez PW |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 00:28 Temat postu: |
|
|
Cieszy że powoli potwierdza się przyzwoita jakość tego małego e papierosa, do tego jeszcze niska cena. Jeśli jeszcze zacznie potwierdzać się mała awaryjność i trwałość, na co potrzeba jednak trochę czasu, to pewnie będzie jeden z hitów tego roku.
Zaskakuje tak krótki czas ładowania, jeśli się też to potwierdzi to super sprawa. Pisz, pisz Komedyjka co pewien czas jak się sprawuje. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jaro
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 00:34 Temat postu: |
|
|
Bardzo ciekawa sprawa _________________ DSE - dobry na początek aby można było docenić z czasem lepsze modele
B3 - może być
Janty Dura - jedyny dzięki któremu rzuciłem palenie w 100% |
|
| Powrót do góry |
|
 |
komedyjka

|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 01:01 Temat postu: |
|
|
| lesmie napisał: | Cieszy że powoli potwierdza się przyzwoita jakość tego małego e papierosa, do tego jeszcze niska cena. Jeśli jeszcze zacznie potwierdzać się mała awaryjność i trwałość, na co potrzeba jednak trochę czasu, to pewnie będzie jeden z hitów tego roku.
Zaskakuje tak krótki czas ładowania, jeśli się też to potwierdzi to super sprawa. Pisz, pisz Komedyjka co pewien czas jak się sprawuje. |
Udało mi się przejąć EVO od męża jakieś trzy godziny temu. Co za tym idzie fajeczka jest mniej eksploatowana, bo ja w przeciwienstwie do męża, odkładam czasami papierosa na bok. Caly czas palę na tej baterii, która byla ładowana 30 minut. Dym cały czas taki sam. Znalazlam na brytyjskim forum te wpisy dotyczące tego krótkiego ładowania - są TUTAJ . Ale uwaga! To najprawdopodobniej dotyczy tylko ładowarki USB, którą ja też mam.
Jeszcze jedna rzecz mi się potwierdza z tym, co pisali na tamtym forum - kartridże są mniejsze niz w DSE, ale nie trzeba ich co chwilę uzupełniać żeby mieć dobry dym! Napełniłam kartridż trzy godziny temu i dalej tak samo dymi.
Zauwazyłam też, ze jeżeli nie palę przez kilkanaście minut, to pierwszego maszka trzeba mocniej pociągnąć i dopiero następne są z dobrym dymem. _________________ Od września 2008: DSE901, JCK, Janty Yentl, EVO. Idealny e-papieros jeszcze przede mną.
Od 05.01.2009 Intellicig EVOlution - najbliższy ideału: baterie wystarczają mi na 7-8 tygodni, atomizer na 4 tygodnie.
www.digicig.pl
Ostatnio zmieniony przez komedyjka dnia Wto Sty 06, 2009 01:07, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Brzechu expert

|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 01:05 Temat postu: |
|
|
Co do tego pierwszego maszka to dlatego ze musisz "rozpędzic" atomizer, ja pale tak ze pykam małego buszka bez zaciagania i drugiego buszka juz normalnie. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
komedyjka

|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 01:12 Temat postu: |
|
|
| Brzechu napisał: | | Co do tego pierwszego maszka to dlatego ze musisz "rozpędzic" atomizer, ja pale tak ze pykam małego buszka bez zaciagania i drugiego buszka juz normalnie. |
Tez tak myslę. Dla mnie to lekka odmiana, bo od miesiaca palę DSE w wersji kablowej, a tam tego nie ma. Musze sie przyzwyczaic.
Przed chwilą poprawiłam link z poprzedniego postu, bo tam jakieś dziwne przekierowanie bylo. Teraz powinny wchodzic dokładnie te wpisy o ładowaniu. _________________ Od września 2008: DSE901, JCK, Janty Yentl, EVO. Idealny e-papieros jeszcze przede mną.
www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Friend expert

Dołączył: 28 Lip 2008 Posty: 501 Skąd: się wziąłem, a z Warszawy.
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 01:23 Temat postu: |
|
|
Po odłożeniu atomizer się zalewa do pełna.
Mocniejsze pociągnięcie go udrażnia.
Również pod koniec wkładu można pociągnąć mocniej aby zebrać płyn bliżej grzałki.
Uniwersalne pociągnięcie  _________________ Mam: 901 series *** / Intellicig EVO Kupuję na: ciekawostki http://www.dealextreme.com/ ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
juras

|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 22:57 Temat postu: |
|
|
Jak minoł drugi dzień? _________________ DSE901-JCK-EVO
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
komedyjka

|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 23:36 Temat postu: |
|
|
| juras napisał: | Jak minoł drugi dzień? |
Mogę tylko powiedzieć, jak minął drugi dzień palenia mojemu mężowi, bo dał mi EVO tylko na 10 minut. Może to nawet dobrze, bo w ciągu 2 dni mamy mniej więcej pięciodniowy test normalnego ok. 1.5 paczkowego palacza. Przypominam, że mój mąż pali non stop...
Sytuacja, wg. jego relacji, jest bez zmian, czyli ten sam równy dym, ten sam kop, bateria ładowana 30 min. starcza mu na ok. 3 godziny. Ja przez te 10 minut mogę tylko potwierdzic, że dym i kop są takie same jak wczoraj.
No ale popalę sobie normalnie dopiero jak przyjdzie mój drugi komplet... _________________ Od września 2008: DSE901, JCK, Janty Yentl, EVO. Idealny e-papieros jeszcze przede mną.
www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Telesfor
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 22:55 Temat postu: |
|
|
Komedyjko , a co tak z nagła zacichła aaa?
Czyzby maż , nalogowiec, odstawił koleżanke małżonke od EVO na całą srode?
Niepokoję się (bo też wczoraj zamówiłem....)
Wiec może króciutka recenzja z trzeciego dnia? _________________ EVO, EVO BLACK , DSE901 stainless steel, Janty Classic Kissbox ,Mini Fogger.
No return to analogs!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
komedyjka

|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 23:24 Temat postu: |
|
|
| Telesfor napisał: | Komedyjko , a co tak z nagła zacichła aaa?
Czyzby maż , nalogowiec, odstawił koleżanke małżonke od EVO na całą srode?
Niepokoję się (bo też wczoraj zamówiłem....)
Wiec może króciutka recenzja z trzeciego dnia? |
Zacichłam, bo nie mam nic nowego do powiedzenia. Jest po prostu ten sam stan. Bardzo intensywna eksploatacja przez trzeci dzien ( ja paliłam moze w sumie godzine, resztę dnia oczywiście mąż). Bateria tak samo, dym tak samo, kop tak samo. W sumie nuda, nic się nie dzieje.
Bateria ładuje się 25-30 min. i jest naładowana. Kartridże starczają na dużo dłużej niż w DSE. Po dłuższym odstawieniu trzeba przez jakies dwa maszki rozbujać atomizer. W każdym razie po trzech dniach bardzo intensywnej eksploatacji poziom jest ten sam. _________________ Od września 2008: DSE901, JCK, Janty Yentl, EVO. Idealny e-papieros jeszcze przede mną.
www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 23:32 Temat postu: |
|
|
Aż trudno uwierzyć w tak krótki czas ładowania !!! _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
komedyjka

|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 00:37 Temat postu: |
|
|
| lesmie napisał: | | Aż trudno uwierzyć w tak krótki czas ładowania !!! |
Te 25-30 min. już na nas nie robi wrażenia. Natomiast dzis wieczorem stalo sie coś w co troche trudno nam uwierzyć, więc teraz powtarzamy. A mianowicie o godz. 22.25 bateryjka została podlączona do ładowarki podlaczonej do komputera. Jakieś pięć minut później wpadliśmy na pomysł ładowania jej przez Just Mobile. Wyjęlismy zatem z kompa i podłączyliśmy przez Just Mobile. I... po ok. 7 minutach zaswieciła się czerwona lampka, czyli teoretycznie znak naladowania. Ok połnocy ta bateryjka się skończyła, czyli wystarczyło na 1.5 godziny dosyć intensywnego palenia, choć nie non stop. Podłączylismy drugi raz do Just Mobile i tym razem ładowanie trwało 16 min. Zobaczymy na ile tym razem wystarczy, choć to naprawdę nie jest tak prosto powiedzieć. Żeby było wiarygodne porównanie, to trzeba by maszki liczyć...
A teraz chwila refleksji. Po tych trzech dniach spróbowaliśmy porównać do innych fajek i tak w skrócie: dym słabszy niz DSE na kablu i słabszy niż na wyjątkowo dobrych egzemplarzach atomizerów DSE. Porównywalny do przeciętnego atomizera DSE, choć może tu też wszystko od egzemplarza zależy. Na razie nie mamy porownania, bo mamy tylko jeden atomizer EVO.
Osobom, które wcześniej paliły długie lighty, czy superlighty (jak ja) nie będzie przeszkadzać, że trzeba troszeczke dłużej się zaciągać. Dla "szybkich" palaczy może to być lekka niedogodność. Ale te baterie, stabilność i taki sam poziom to rekompensuje. Gdybyśmy mieli po tych trzech dniach podsumować, to jest to świetna fajka dla normalnego standardowego 1.5 paczkowego palacza. Dla takiego 3-paczkowego pełnej satysfakcji nie ma, ale jest do zaakceptowania. _________________ Od września 2008: DSE901, JCK, Janty Yentl, EVO. Idealny e-papieros jeszcze przede mną.
www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 00:43 Temat postu: |
|
|
Oj żeby tak szybkie ładowanie ( prawdopodobnie dużym prądem) nie skróciło żywotności akumulatorka, ja na wszelki wypadek stosowałbym takie szybkie ładowanie tylko awaryjnie. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|