| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lesmie expert

|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 19:37 Temat postu: Janty mini fogger. |
|
|
Na to czekałem i się wreszcie doczekałem, u holenderskiego dostawcy "Janty" ukazał się najnowszej generacji e papieros:
http://www.jantyshop.com/product_info.php?cPath=36&products_id=189
Janty mini fogger limited edition, wyglądem i wymiarami bardzo zbliżony do czarnego DSE901, chyba pozazdrościli dużej popularności DSE901, kosztuje 39.50 Euro. Czytam właśnie o nim na angielskojęzycznym forum, ma podobno bardzo trwały atomizer i może przebić popularnością DSE901.
Ciekawe kiedy się ukaże u naszych kochanych dostawców. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl
Ostatnio zmieniony przez lesmie dnia Pią Gru 12, 2008 21:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
eMAiX expert

|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 21:09 Temat postu: |
|
|
Jeszcze nie jest dostępny w Holandii. A w Polsce ukaże się grudzień/styczeń. _________________ www.janty.sklep.pl - Polski Sklep Firmy Janty
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jerryy
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 21:26 Temat postu: |
|
|
Ładniutki i śliczniutki no i tańszy od JCK ale ciekaw jestem ja wielkie są jego wkłady no i jak bedzie działał a do tego jak wyjdzie cena u nas  _________________ e-palę od 3.X.2008 (B3-odsprzedane)
DSE901 - od 22.X.2008
JCK - od 10.I.2009 - jak dotąd najlepszy! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 21:43 Temat postu: |
|
|
| eMAiX napisał: | | Jeszcze nie jest dostępny w Holandii. A w Polsce ukaże się grudzień/styczeń. |
To dobra wiadomość, jeśli wszystko się potwierdzi co o nim piszą na angielskojęzycznym forum i biorąc pod uwagę cenę, ten e papieros może wyprzeć z rynku DSE901, chyba że producent DSE901 "Farsee" też ma w zanadrzu jakąś nowość.
Ten fogger u holenderskiego dostawcy ma być dostępny od 10 grudnia. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Friend expert

Dołączył: 28 Lip 2008 Posty: 501 Skąd: się wziąłem, a z Warszawy.
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 22:00 Temat postu: |
|
|
Elektronika oddaje ostatnie mA z bateri póki jest według mniej dobry dym.
Potem cięcie.
Ale wkładzik jak w Yentl nie rokuje dobrze, czyli krótko i dobrze palić.
Wacik nie wygląda na wielki. _________________ Mam: 901 series *** / Intellicig EVO Kupuję na: ciekawostki http://www.dealextreme.com/ ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jerryy
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 22:39 Temat postu: |
|
|
| Friend napisał: | wkładzik jak w Yentl nie rokuje dobrze, czyli krótko i dobrze palić.
Wacik nie wygląda na wielki. |
i tu się obawiam takiegoż oto zakupu - pewnie jak już to się w przyszłym roku rzucę na JCK _________________ e-palę od 3.X.2008 (B3-odsprzedane)
DSE901 - od 22.X.2008
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 22:42 Temat postu: |
|
|
Akumulatorki maja się ładować tylko godzinkę, ale mają jakieś nietypowe napięcia 3-3.2V. a nie 3.6-3.7V Może są już polimerowo jonowe, a nie litowo jonowe ? Pisze ludo, holenderski dostawca "Janty" że atomizery i akumulatorki w nich to nowe technologie.
Translator słabo to tłumaczy, oto fragment wypowiedzi ludo na angielskojęzycznym forum o Janty mini fogger.
Cyt.
"Jak jest mini fogger,
Battery and atomizer = new technology Baterii i rozpylacz = nowe technologie
Co to znaczy?
Bez wchodzenia w szczegóły. Będziesz zawsze mieć pełną moc. Bateria zostanie odcięta, gdy nie masz już wystarczająco dużo mocy, aby zachować pełną trafienie. Będzie ci powiedzieć, że nadszedł czas, aby naładować baterię.
Korzyści z Janty mini fogger:
Big smoke! Big dymu!
Big Troath trafienia (dwa otworu rozpylacz, bitowe cięższy o wyciągnięcie powodując poważne trafienie gardła - szczególnie jeśli zamknięcie wszystkiego palcami, że na górze)" _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jerryy
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 22:48 Temat postu: |
|
|
a mógłbyś zapodać linkę do textu źródłowego, albo go tu przytoczyć? tak bez translatora ?? translator czasami strasznie kaleczy i przeinacza całość jako frazę  _________________ e-palę od 3.X.2008 (B3-odsprzedane)
DSE901 - od 22.X.2008
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 23:14 Temat postu: |
|
|
"How is the mini fogger, or for that matter the Dura, different form other e-cigs or previous Janty models?
Battery and atomizer = new technology
What does that mean?
Without going into details (adversaries are reading too!) - you will ALWAYS have full power.The battery will cut off when you do not have enough power anymore to keep the full hit. It will tell you that it is time to charge the battery.
The atomizer is... well...special (we are working on classic atomizers to use the same technology, but... not as easy as said...)
Advantages of the Janty mini fogger:
Big smoke!
Big Troath hit (two hole atomizer, bit of a heavier draw resulting in a serious throat hit - especially if you close the whole thing with your fingers on top of that)
Easy to carry, hassle free little cig, cool design." _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Friend expert

Dołączył: 28 Lip 2008 Posty: 501 Skąd: się wziąłem, a z Warszawy.
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 23:40 Temat postu: |
|
|
Bateryjki Litowe są te same na 3,7V i 3,0V.
To jest zależne od zabezpieczenia wbudowanego w bateryjkę.
Są lity z zabezpieczeniem i napięciem 3,7V - czyli można mieć i napięcie i zabezpieczenie.
Tutaj wygląda na dodatkowy regulator i to ordynarny powodujący spadek 0,7V, ale może być przyjęte konstrukcyjnie (dolne zabezpieczenie =2,80V).
W uproszczeniu, póki napięcie bateryjki jest większe od 3,0V to je zbija do tej wartości; gdy napięcie spadnie poniżej 3,0V działa odcięcie.
Atomizer musiał być przeprojektowany na 3,0V.
W sumie sensownie, ale sprawa wkładów wykłada ten produkt.
Wkład powinien zostac przeprojektowany na "zagłębiony 901", brutto 0,55 ml i dwa kanały po bokach, wacik prostokątny bez podcięć = idealny papieros.
I bateryjka w okolicach >200 mAh. _________________ Mam: 901 series *** / Intellicig EVO Kupuję na: ciekawostki http://www.dealextreme.com/ ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Janty Polska
|
Wysłany: Wto Gru 09, 2008 22:15 Temat postu: |
|
|
Janty mini fogger jest to bardzo fajny gadżet ale bardziej dla młodych ludzi którzy chcą się wyróżnić spośród innych e-palaczy. Warto mieć jednak pod ręką jego starszego brata Kissbox Classic z wkładem 1,4 ml.
Prawdziwym hitem i przełomem jeśli chodzi o mini papierosy będzie mini Dura. http://www.flickr.com/photos/22644525@N07/sets/72157610677321614/
Oba modele będą dostępne w Polsce w styczniu, 2009.
Janty Polska _________________ www.janty.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Greg1980
|
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 13:33 Temat postu: |
|
|
Na filmiku dymi bardzo ładnie, ale pewnie była świeża bateria i wkład.
Ciekawe na ile starczy bateria i cartridge, no i jak sprawdzi się atomizer.
Generalnie jestem zainteresowany tym "papieroskiem". _________________ Intellicig Evolution - najbliższy ideałowi???
Janty Dura - ma potencjał, ale cierpi przez niedoróbki techniczne
Janty Classic Kissbox - MOOOOC!!!!!!
RN4081 - mój pierwszy e-papieros |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
|
| Powrót do góry |
|