| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Brzechu expert

|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 21:35 Temat postu: |
|
|
No chyba nie bedzie to drugi health. Na kilkugodzinnym spotkaniu ciezko bedzie swierdzic czy to dobry produkt czy nie, dopiero podczas dłuższego uzytkowania wszystko wyjdzie i pierwsi posiadacze sie wypowiedzą. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
k0s1

|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 22:57 Temat postu: |
|
|
| Brzechu napisał: | | Ktos wie ile moze miec wklad w Janty Dura? |
Pan Michal po rozmowie telefonicznej poinformowal mnie ze wklad bedzie mial ok 1 ml pojemnosci. Ale wiecej konkretnych informacji nie otrzymalem bo on sam za duzo jeszcze nie wie o Durze.
Ale kilka osob zamowilo i pewnie za tydzien juz bedzie kilka niezaleznych wstepnych opinii na temat Dury. Sam jak tylko otrzymam napisze pierwsze doznania i porownanie do DSE901. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 23:28 Temat postu: |
|
|
To by było nawet więcej niż w kissboxie, tam mieści się ok. 0.7ml płynu. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Janty Polska
|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 23:38 Temat postu: |
|
|
W Kissbox wklad ma 1,4 ml a 1 ml samego zalania. Dura ma miec zblizone parametry. _________________ www.janty.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 00:08 Temat postu: |
|
|
Djmaro zgłębił kiedyś temat pojemności wkładu kissboxa, oparłem się na tej wiedzy:
Pytanie:
A ile mieści się e liquidu w ml we wkładzie twojego kissboxa ? Heniek chciałby sobie oszacować na ile mu starczy buteleczka 10ml od "Janty".
Odpowiedż:
Bardzo dobre i trudne pytanie...wlasnie wycisnolem wklad i zalalem go od zera i wyszlo mi ~0,7ml
Ale jest male "ale" Ten wklad ktory zalalem byl juz ktorys raz zalewany za kazdym zalaniem "zbija" sie w coraz wiekszy klebek tym samym zmiejsza sie ilosc jaka moze wchlonac w siebie. Oczywiscie w palcach mozna go troszke powyciagac aby byl bardziej puchaty:)
Takie zalewanie wielokrotne powoduje to, ze ten wacik zapada sie glebiej we wklad utrudniajac tym samym porzadne podgrzanie plynu atomizerowi i pomimo "pelnego" wkladu DYMI gorzej. Jak sie go igla trosze wyciagnie do gory to jest zupelnie ok ale tez do czasu nastepnego zalania.
Rozwazam upchanie dwoch wacikow w jeden wklad - tak wiem, kosztem zmiejszenia ilosci plynu ALE na korzysc lepszego dolegania wacika do atomizera...
Ja mimo wszystko obstawiam kolo 0,7ml
W zaleznosci jak pali 10ml powinno starczyc na okolo 12-14 dni palenia normalnie ok 25-30 papierosow na dzien. to sa dane naprawde bardzo przyblizone.
trzeba wziosc poprawke na "popykiwanie" przed wzieciem wlasciwego macha a wtedy w/w dane gwaltownie spadna. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Janty Polska
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 00:36 Temat postu: |
|
|
Ja mam informacje ze powinno wyjsc ok 1 ml na swiezym wkladzie napelnionym na full. O ile dobrze pamietam to Friend tez to badal i wyszlo mu ok 1 ml. Nie upieram sie bo sam osobiscie nigdy tego nie sprawdzalem ale jesli Kissbox mialby miec ok 0,7ml to mini musialyby miec ok 0,1ml bo sa znacznie mniejsze. _________________ www.janty.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 00:47 Temat postu: |
|
|
Ja też się nie upieram, możliwe że na świeżym wkładzie wejdzie 1 ml. ważne jest to że Dura ma podobną pojemność jak JCK, a to jest dużo i istotna przewaga nad DSE901. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
radlo87
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 00:49 Temat postu: |
|
|
a ja mysle ze i tak najwazniejsze jest samo dymienie, jak sie wklad skonczy to najwyzej go sobie zakrople i moge palic dalej _________________ Moj fajek - Janty Classic Kissbox - prawdziwe cudo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
juras

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
k0s1

|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 10:16 Temat postu: |
|
|
troche sie uspokoilem po wypowiedzi tego czlowieka bo w ciemno kupilem Dure i mam nadzieje ze moje odczucia beda rownie pozytywne jak tego maniaka DSE  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Greg1980
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 10:58 Temat postu: |
|
|
Wszystko super ale spodziewałem się większego dymka (na tym filmiku 901 zadymił wyraźnie mocniej). Ale w sumie nie to jest najważniejsze i jak widać zapowiada się kolejny świetny produkt od Janty
BTW. Taki szczegół, ale zauważyliście, że Dura którą widać na filmie różni się wyglądem od tej na stronie jantyshop? Konkretnie chodzi o "złoty pasek", który na filmiku jest znacznie szerszy niż na fotkach. _________________ Intellicig Evolution - najbliższy ideałowi???
Janty Dura - ma potencjał, ale cierpi przez niedoróbki techniczne
Janty Classic Kissbox - MOOOOC!!!!!!
RN4081 - mój pierwszy e-papieros |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Janty Polska
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 11:07 Temat postu: |
|
|
Wypowiedż na angielskojęzycznym forum brzmi bardzo obiecująco, zaczyna się potwierdzać że będzie to jakość na którą wszyscy tak czekamy, wkłady 2 razy takie jak w DSE901 !!! i śmierć wszystkim healthom i im podobnym badziewiom. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Brzechu expert

|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 11:09 Temat postu: |
|
|
Raczej pozytywne nowiny, wkład 2 razy wiekszy niz w DSE, faktycznie moze miec 1ml. Gość mowi ze nie produkuje jakiejs masakrycznej ilosci dymu ale za kazdym razem daje mimo to mocnego kopa w gardło. No i powtarzalność dymka za kazdym razem jest. Jeszcze kwestia baterii. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
k0s1

|
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 11:21 Temat postu: |
|
|
| dymek wazny ale tak naprawde najwazniejszy kop w gardlo i dlatego zaciagam sie bardzo mocno DSE901 po to zeby poczuc kopa a dym przy okazji produkuje sie wiekszy. Jesli w Janty nie trzeba sie tak mocno zaciagac zeby poczuc takiego samego kopa to mniejsza produkcja dymu pewnie spowoduje tez mniejsze zuzycie plynu przez co starczy na dluzsze palenie, no i ludzie w marketach nie beda sie juz tak dziwnie patrzec jak nie bedzie takiej wielkiej chmury:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|