Forum Tymczasowe forum o e-paleniu Strona Główna Tymczasowe forum o e-paleniu
forum dyskusyjne o e-papierosach

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Janty Dura - dyskusja
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 43, 44, 45  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Tymczasowe forum o e-paleniu Strona Główna -> Janty cała seria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Brzechu
expert
expert

PostWysłany: Sob Sty 03, 2009 21:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No chyba nie bedzie to drugi health. Na kilkugodzinnym spotkaniu ciezko bedzie swierdzic czy to dobry produkt czy nie, dopiero podczas dłuższego uzytkowania wszystko wyjdzie i pierwsi posiadacze sie wypowiedzą.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
k0s1

PostWysłany: Sob Sty 03, 2009 22:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brzechu napisał:
Ktos wie ile moze miec wklad w Janty Dura?

Pan Michal po rozmowie telefonicznej poinformowal mnie ze wklad bedzie mial ok 1 ml pojemnosci. Ale wiecej konkretnych informacji nie otrzymalem bo on sam za duzo jeszcze nie wie o Durze.
Ale kilka osob zamowilo i pewnie za tydzien juz bedzie kilka niezaleznych wstepnych opinii na temat Dury. Sam jak tylko otrzymam napisze pierwsze doznania i porownanie do DSE901.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lesmie
expert
expert

PostWysłany: Sob Sty 03, 2009 23:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To by było nawet więcej niż w kissboxie, tam mieści się ok. 0.7ml płynu.
Janty Polska

PostWysłany: Sob Sty 03, 2009 23:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Kissbox wklad ma 1,4 ml a 1 ml samego zalania. Dura ma miec zblizone parametry.
lesmie
expert
expert

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 00:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Djmaro zgłębił kiedyś temat pojemności wkładu kissboxa, oparłem się na tej wiedzy:

Pytanie:

A ile mieści się e liquidu w ml we wkładzie twojego kissboxa ? Heniek chciałby sobie oszacować na ile mu starczy buteleczka 10ml od "Janty".

Odpowiedż:

Bardzo dobre i trudne pytanie...wlasnie wycisnolem wklad i zalalem go od zera i wyszlo mi ~0,7ml

Ale jest male "ale" Ten wklad ktory zalalem byl juz ktorys raz zalewany za kazdym zalaniem "zbija" sie w coraz wiekszy klebek tym samym zmiejsza sie ilosc jaka moze wchlonac w siebie. Oczywiscie w palcach mozna go troszke powyciagac aby byl bardziej puchaty:)

Takie zalewanie wielokrotne powoduje to, ze ten wacik zapada sie glebiej we wklad utrudniajac tym samym porzadne podgrzanie plynu atomizerowi i pomimo "pelnego" wkladu DYMI gorzej. Jak sie go igla trosze wyciagnie do gory to jest zupelnie ok ale tez do czasu nastepnego zalania.

Rozwazam upchanie dwoch wacikow w jeden wklad - tak wiem, kosztem zmiejszenia ilosci plynu ALE na korzysc lepszego dolegania wacika do atomizera...

Ja mimo wszystko obstawiam kolo 0,7ml

W zaleznosci jak pali 10ml powinno starczyc na okolo 12-14 dni palenia normalnie ok 25-30 papierosow na dzien. to sa dane naprawde bardzo przyblizone.

trzeba wziosc poprawke na "popykiwanie" przed wzieciem wlasciwego macha a wtedy w/w dane gwaltownie spadna.
Janty Polska

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 00:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam informacje ze powinno wyjsc ok 1 ml na swiezym wkladzie napelnionym na full. O ile dobrze pamietam to Friend tez to badal i wyszlo mu ok 1 ml. Nie upieram sie bo sam osobiscie nigdy tego nie sprawdzalem ale jesli Kissbox mialby miec ok 0,7ml to mini musialyby miec ok 0,1ml bo sa znacznie mniejsze.
lesmie
expert
expert

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 00:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też się nie upieram, możliwe że na świeżym wkładzie wejdzie 1 ml. ważne jest to że Dura ma podobną pojemność jak JCK, a to jest dużo i istotna przewaga nad DSE901.
radlo87

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 00:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja mysle ze i tak najwazniejsze jest samo dymienie, jak sie wklad skonczy to najwyzej go sobie zakrople i moge palic dalej
juras

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 09:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tutaj znajdziecie odpowiedz na niektóre nurtujące was pytania.
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/video-reviews/5025-parkeds-review-janty-dura.html
k0s1

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 10:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

juras napisał:
Tutaj znajdziecie odpowiedz na niektóre nurtujące was pytania.
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/video-reviews/5025-parkeds-review-janty-dura.html

troche sie uspokoilem po wypowiedzi tego czlowieka bo w ciemno kupilem Dure i mam nadzieje ze moje odczucia beda rownie pozytywne jak tego maniaka DSE Wink
Powrót do góry
Greg1980

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 10:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko super ale spodziewałem się większego dymka (na tym filmiku 901 zadymił wyraźnie mocniej). Ale w sumie nie to jest najważniejsze i jak widać zapowiada się kolejny świetny produkt od Janty Smile

BTW. Taki szczegół, ale zauważyliście, że Dura którą widać na filmie różni się wyglądem od tej na stronie jantyshop? Konkretnie chodzi o "złoty pasek", który na filmiku jest znacznie szerszy niż na fotkach.
RN4081 - mój pierwszy e-papieros
Powrót do góry
Janty Polska

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 11:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli szukasz duzego dymka to polecam tutaj: http://www.janty.pl/index.php?system_cms=8&k=9&s=0&f=0&p=22

albo jakies urzadzenie typu cygaro, fajka....
lesmie
expert
expert

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 11:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wypowiedż na angielskojęzycznym forum brzmi bardzo obiecująco, zaczyna się potwierdzać że będzie to jakość na którą wszyscy tak czekamy, wkłady 2 razy takie jak w DSE901 !!! i śmierć wszystkim healthom i im podobnym badziewiom.
Brzechu
expert
expert

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Raczej pozytywne nowiny, wkład 2 razy wiekszy niz w DSE, faktycznie moze miec 1ml. Gość mowi ze nie produkuje jakiejs masakrycznej ilosci dymu ale za kazdym razem daje mimo to mocnego kopa w gardło. No i powtarzalność dymka za kazdym razem jest. Jeszcze kwestia baterii.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
k0s1

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 11:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dymek wazny ale tak naprawde najwazniejszy kop w gardlo i dlatego zaciagam sie bardzo mocno DSE901 po to zeby poczuc kopa a dym przy okazji produkuje sie wiekszy. Jesli w Janty nie trzeba sie tak mocno zaciagac zeby poczuc takiego samego kopa to mniejsza produkcja dymu pewnie spowoduje tez mniejsze zuzycie plynu przez co starczy na dluzsze palenie, no i ludzie w marketach nie beda sie juz tak dziwnie patrzec jak nie bedzie takiej wielkiej chmury:)
Powrót do góry

Wysłany: Nie Sty 04, 2009 11:21    Temat postu: Reklama [wygenerowano automatycznie] [wyłącz reklamy]

Poznaj datę Twojej śmierci! Kalkulator przewidywanej długości życia. Ciesz się życiem dłużej!

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Tymczasowe forum o e-paleniu Strona Główna -> Janty cała seria Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 43, 44, 45  Następny
Strona 3 z 45
Skocz do: