|
Tymczasowe forum o e-paleniu forum dyskusyjne o e-papierosach
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Brzechu expert

|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 22:58 Temat postu: |
|
|
Własnie padla mi bateria ATOM, nie ładowana, wyjęta z pudełka, od 16 to jest ponad 6 godzin popykiwania sobie, Dura by mi siadła ze dwa razy. No zobaczymy teraz jak sie sprawuje ta wieksza bateria, nie chce zapeszać ale sprzet mi sie podoba. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krecik

|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 23:18 Temat postu: |
|
|
U mnie jak na razie pierwsze wrażenie bardzo pozytywne
jako że evka jest moim pierwszym e-papieroskiem muszę powiedzieć że jestem zadowolony z zakupu i odstawienie analogów (czego się obawiałem) przeszło całkowicie bezboleśnie, w ogóle przez cały dzień nie ciągnie do zwykłego peta
może się przepaliłem evą bo pikawa mi przez pewien czas dosyć ostro waliła
pochwalę się co wykombinowałem ze zwykłej papierośnicy w której nosiłem analogi
trochę odpowiednio przyklejonej i przyciętej gąbeczki z miejscami na dwie baterie, atomizer i wkład i mamy super etui nic nie lata a i wrażenie robi na znajomych
 _________________ EVOlution |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 23:19 Temat postu: |
|
|
| Brzechu napisał: | Jest, mam juz moje EVO. Pierwsze wrazenia bardzo dobre, super dymi, kopa ma, kilka buchów i zaspokaja, bateryjka od godz 16 jeszcze nie padła.
Ale jedno ale, bateria Atom za czesto odcina sie na 2 min, z tą normalna bateria tak nie ma, jak wezme bucha dluzszego niz 2 sek to mam gwarantowane ze zaraz sie odetnie.
Pale sobie, pije kawe, czytam forum, a tu przestał dymić....
Wkład sie skonczył, wypalony cały na suchy wiór, super, zaden liquid nie zostaje na spodzie watki, no i ewidentnie widać ze brak płynu we wkładzie jest. Wyciągłem, zakropliłem Jantym, weszło 9 kropel, tragedii nie ma, moze być. Mówta co chceta ale wkład uzupełniam moment, wypychasz, zakraplasz, wkładasz, także jak ktos twierdzi ze uzupełnianie ewo jest uciązliwe to sie nie zgodze. |
Nie należy dopuszczać do takiego wysuszenia wkładu na wiór, że aż e papieros przestaje już dymić, stąd potem bierze się ten smak spalenizny, "ściery" jak przegrzeje się "fiber" bez płynu, a na którym nawinięta jest grzałka. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Brzechu expert

|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 23:22 Temat postu: |
|
|
Biore bucha, super dym, biore drugiego, dymu nie ma, wyciagam zakraplam, tyle, nie palilem na suchym, poprostu nie bylo czegos takiego ze dym słabnie po woli tylko jest/nie ma. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gentillo expert

|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 23:25 Temat postu: |
|
|
To jest właśnie piękne w EVO:) _________________ Od 01.01.2009 bez analogów prawie
Dura 3 podejście:)
EVO już jest:) I jak na razie jest dobrze:) prawie
Coś mi się wydaje, ze do idealnego e-fajka jeszcze dość daleka droga:( |
|
| Powrót do góry |
|
 |
judge

Dołączył: 09 Lut 2009 Posty: 247 Skąd: Stolica Podziemnej Pomarańczy
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 23:34 Temat postu: |
|
|
w Mild-zie identycznie dziś zapakowałem inne wkłady (bo te od Mild-a
na 3-4 palenia wystarczają i ostatnie palenie jak herbatka cienkie :/
i zero kopa)
- 10 oryginalnych zjechałem w ciągu 4 dni... a paliłem LM Lighty hehz - a te udało mi się
zdobyć w tafice :> przekładka do starego wkładu i dymek piękny! mniam
i pale wkład już 1,5h i nadal dymi
a po 4 dniach bez analoga żal wracać do niego :[ _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
komedyjka

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 09:27 Temat postu: |
|
|
Krecik, świetna papierośnica!
Co do spadających wkładów, to po paru przekładkach (stary atomizer-nowy wkład, nowy atomizer-stary wkład) stwierdzam, że to nie wkłady w tej partii są szersze, tylko atomizer węższy. Nawet gołym okiem to widać. Ale też i grzałka w nowym większa, jak już gentillo wcześniej zauważył, więc podejrzewam, że trzeba cierpliwie czekać na nową partię wkładów dopasowanych do nowego atomizera.
Znalazłam na brytyjskim forum ciekawy wpis. Chodzi o sposób zakładania wkładów na atomizer - wg. autora ma to wpływ na lekkość zaciągania i ilość produkowanego dymu. Spójrzcie na zdjęcie w tym wątku - i zwróćcie uwagę na dopasowanie szczelin wkładu i atomizera. Jeżeli są dopasowane, ciągnie się łatwiej i jest lepszy dym, jeżeli nie są dopasowane, to jest gorszy. Teoria trzyma się kupy, i wydaje mi się, że rzeczywiście jest różnica, ale czy to czasami nie jest sugestia? Spróbujcie. _________________ Od września 2008: DSE901, JCK, Janty Yentl, EVO. Idealny e-papieros jeszcze przede mną.
Od 05.01.2009 Intellicig EVOlution - najbliższy ideału: baterie wystarczają mi na 7-8 tygodni, atomizer na 4 tygodnie.
www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
heniek

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 09:39 Temat postu: |
|
|
Ja wlasnie robie tak jak jest tam opisane. W evo jest duza roznica, ale np w dse901 juz takiej roznicy nie widze. _________________ IntelliCig EVO
Janty Kissbox
DSE901USB |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gentillo expert

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 09:50 Temat postu: |
|
|
Widzę już pierwszą bardzo dla mnie pozytywną wiadomość związaną z nowym atomizerem. W końcu przestało mnie wyłączać. Yupiiii. Na tym z GB czasami myślałem, że mnie trafi normalnie. A na nowym od wczoraj zero odłączenia:)
Po pierwszych próbach z tym ułożeniem kartidża względem atomizera stwierdzam, że chyba faktycznie coś w tym jest. Trzeba dłużej potestować. _________________ Od 01.01.2009 bez analogów prawie
Dura 3 podejście:)
EVO już jest:) I jak na razie jest dobrze:) prawie
Coś mi się wydaje, ze do idealnego e-fajka jeszcze dość daleka droga:( |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Brzechu expert

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 13:40 Temat postu: |
|
|
Ja w DSE zawsze tak starałem sie wlozyc wklad _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Greg1980
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 14:23 Temat postu: |
|
|
Nareszcie dotarło do mnie EVO.
Nie chcę zapeszać, ale jeśli nic nie padnie przedwcześnie to będzie REWELACJA.
Dym, smak i kop idealne, jedyny minus jaki zaobserwowałem to 2 minutowe odcinanie w sytuacjach jak dla mnie nieuzasadnionych
Muszę jeszcze wspomnieć o Intellicig.pl - niech wszystkie firmy biorą przykład z tego Pana, tak należy traktowa klienta
Pozdrawiam! _________________ Intellicig Evolution - najbliższy ideałowi???
Janty Dura - ma potencjał, ale cierpi przez niedoróbki techniczne
Janty Classic Kissbox - MOOOOC!!!!!!
RN4081 - mój pierwszy e-papieros |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 15:30 Temat postu: |
|
|
U mnie EVO które mam od wczoraj sprawuje się idealnie, dobry dym za każdym pociągnięciem, trochę ten dym jakby "słabszej mocy", mimo że wizualnie nie jest gorszy niż w DSE901. Można sobie to zrekompensować dobierając odpowiedni e liquid. Akumulatorki rzeczywiście ładują się rewelacyjnie szybko, niecałe pół godzinki i po naładowaniu trzymają długo. Dym jest prawie taki sam dobry do końca, póki elektronika nagle nie odetnie zasilania. Trzeba uważać i nie wypalać watki na "suchy wiór", a wypali się tak gdyby tego nie pilnować. Taka kontrola jest trochę utrudniona bo watka siedzi głęboko w ustniku i słabo widać na ile jest jeszcze nasączona płynem. Płyn lubi wydostać się do ust i żeby tego uniknąć trzeba powoli ciągnąć i nie przepełniać wkładu. Pneumatyka jest bardzo czuła i da się uzyskać dobry dym ciągnąc powoli i długo i wystarczy robić tylko pojedyńcze pociągnięcia, a ciągnie się lekko, porównywalnie do tytoniowego. Ani razu jeszcze mi nie odcięło zasilania w wyniku przeciążenia zbyt intensywnym paleniem, a palę mniej więcej w takim tempie jak kiedyś tytoniowe. Z wyglądu są rzeczywiście bardzo podobne do tych nieszczęsnych healhów, ale precyzja ich wykonania i ich działanie jest nieporównywalnie lepsze i to wszystko za tak niewielkie pieniądze, oby tylko tak dalej dobrze działały, to dokupuję jeszcze zapas akumulatorków i atomizerów i zdradzam DSE901 dla EVO. Ten e papieros jest bardziej zaawansowany technologicznie od DSE901 (oprócz wkładów, w DSE było to jednak lepiej rozwiązane) i kultura jego pracy jest wyższa. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pamoko expert

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 15:53 Temat postu: |
|
|
| Greg1980 napisał: |
Muszę jeszcze wspomnieć o Intellicig.pl - niech wszystkie firmy biorą przykład z tego Pana, tak należy traktowa klienta  |
Oczywiście masz na myśli traktowanie klienta po 10-cio dniowym opóźnieniu dostawy, bo normalnie taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. _________________ Od 08.01.2009 bez analogów
Najpierw Janty (dobry, ale awaryjny), teraz Smuke - to coś dla mnie
Mój blog - http://e-papieros-start.blogspot.com/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Greg1980
|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 16:55 Temat postu: |
|
|
| Pamoko napisał: | | Greg1980 napisał: |
Muszę jeszcze wspomnieć o Intellicig.pl - niech wszystkie firmy biorą przykład z tego Pana, tak należy traktowa klienta  |
Oczywiście masz na myśli traktowanie klienta po 10-cio dniowym opóźnieniu dostawy, bo normalnie taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. |
To pomijam, ponieważ zakładam, że Intellicig UK nie sprostało popytowi.
Ale miejmy nadzieję, że sytuacja się unormuje. _________________ Intellicig Evolution - najbliższy ideałowi???
Janty Dura - ma potencjał, ale cierpi przez niedoróbki techniczne
Janty Classic Kissbox - MOOOOC!!!!!!
RN4081 - mój pierwszy e-papieros |
|
| Powrót do góry |
|
 |
heniek

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 17:19 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy mi sie tylko wydaje, ale dla mnie evo super smakuje na swoim plynie... Jezeli wklad napelnie ktorys tam raz innym plynem to smak juz nie jest taki super. Dodam ze nie jest to wina atomizera, bo mam drugi praktycznie dziewiczy i na nim jest tak samo. Ja spowrotem przeszedlem na dse. Zamowilem wklady i jak dojda to znowu zaczne bawic sie evo  _________________ IntelliCig EVO
Janty Kissbox
DSE901USB
Ostatnio zmieniony przez heniek dnia Sob Lut 14, 2009 18:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|