|
Tymczasowe forum o e-paleniu forum dyskusyjne o e-papierosach
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
komedyjka

|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 00:48 Temat postu: |
|
|
| piechot napisał: | Standardowa. Ladowalem dosc dlugo cos ok 6 godz, od 21 pale do teraz i na razie bez zarzutu. Raczej jest pelna lecz dioda informujaca ze jest naladowana nie swiecila.
aha i jeszcze jedno ladowalem przez usb (bez kabla) tak ok 4 godz i pozniej przez adapter ktory kiedys dostalem z mp4.
|
Czy po tych pierwszych 4 godzinach sprawdzałeś, czy działa? Być może bateria normalnie się ładuje, tylko nie sygnalizuje naładowania. Dzieje sie tak na części komputerów, a czasami może być to taki drobny feler konkretnej baterii (ja mam jedną taką na sześć "nie felernych") - nie sygnalizuje, ale ładuje się normalnie w ciągu 30 min. W takich przypadkach nie należy czekać na sygnalizację, tylko po pół godzinie odłączyć baterie.
Na forum angielskim znalazłam wątek o tym braku sygnalizacji, jeżeli kogoś interesuje. _________________ Od września 2008: DSE901, JCK, Janty Yentl, EVO. Idealny e-papieros jeszcze przede mną.
Od 05.01.2009 Intellicig EVOlution - najbliższy ideału: baterie wystarczają mi na 7-8 tygodni, atomizer na 4 tygodnie.
www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piechot
|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 00:55 Temat postu: |
|
|
| Działało, ale bałem się, że nie jest w pełni naładowana więc ładowałem dalej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
komedyjka

|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 01:05 Temat postu: |
|
|
| piechot napisał: | | Działało, ale bałem się, że nie jest w pełni naładowana więc ładowałem dalej. |
W takim razie sprawa wyjaśniona - masz sprawną ładowarkę i baterię, tylko nie masz sygnalizacji. Teraz po rozładowaniu ładuj tylko 30 minut i zobacz na ile godzin palenia to wystarczy. Myślę, że na kilka.  _________________ Od września 2008: DSE901, JCK, Janty Yentl, EVO. Idealny e-papieros jeszcze przede mną.
Od 05.01.2009 Intellicig EVOlution - najbliższy ideału: baterie wystarczają mi na 7-8 tygodni, atomizer na 4 tygodnie.
www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
q-jot
|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 01:09 Temat postu: |
|
|
Dziś moja bateria (Genie) łaskawie zaświeciła. Zostawiłem ją w ładowarce USB z adapterem (300mA) na całą noc (w bezpiecznym otoczeniu na wypadek ewentualnej eksplozji). Trudno powiedzieć ile trwało ładowanie (do momentu zapalenia diody), ale mogło to być max. 10h.
Możliwe też, że bateria ładuje się np. 4h, świeci przez 1h i rozładowuje się lekko, znów się ładuje przez 1h itd. więc moment świecenia można przeoczyć.
Wczoraj wprowadziłem też małe usprawnienie do wkładu i wydaje mi się, że pozbyłem się problemu picia liquidu i słabego ciągu. Rzecz jest banalna - spiłowałem lekko spłaszczone ścianki wewnętrznej części wkładu (na zdjęciu w poście Friend'a tam gdzie prowadzi pojedyncza czerwona linia, po obu stronach).
Założenie teoretyczne było takie, że jeśli zwiększy się odrobinę prześwit między zewnętrzną i wewnętrzną częścią to zmniejszy się ciśnienie przy zaciąganiu co ograniczy zasysanie liquidu do górnej części wkładu.
Oczywiście nie jestem w stanie wykluczyć autosugestii, ale to chyba działa. Przy okazji ciągnie się znacznie łatwiej (prawie tak jak w DSE).
Jeśli ktoś ma ochotę poeksperymentować to będę wdzięczny za opinie.
Dodam jeszcze, że piłować trzeba ostrożnie bo ścianki są i tak już bardzo cienkie. W jednym wkładzie przesadziłem i musiałem kleić, w drugim zbliżyłem się do przezroczystości Zyskuje się przez to ok. 0,5 mm (słownie: pół milimetra) różnicy, ale to wystarcza.
Jeszcze jeden hint: po włożeniu wewnętrznej część wkładu do zewnętrznej wartą ją wsunąć np. spinaczem do oporu a nie dosuwać ją atomizerem (ja tak robiłem).
Miedzy tuleją, w której osadzony jest atomizer a wewnętrzną częścią wkładu musi być minimalny dystans! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
komedyjka

|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 01:25 Temat postu: |
|
|
| q-jot napisał: |
Założenie teoretyczne było takie, że jeśli zwiększy się odrobinę prześwit między zewnętrzną i wewnętrzną częścią to zmniejszy się ciśnienie przy zaciąganiu co ograniczy zasysanie liquidu do górnej części wkładu.
Oczywiście nie jestem w stanie wykluczyć autosugestii, ale to chyba działa. Przy okazji ciągnie się znacznie łatwiej (prawie tak jak w DSE).
|
Warto też pamiętać o ustawieniu szczelin we wkładzie względem atomizera, tak jak na zdjeciu w tym wątku. _________________ Od września 2008: DSE901, JCK, Janty Yentl, EVO. Idealny e-papieros jeszcze przede mną.
www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
grac52
|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 12:59 Temat postu: |
|
|
| Gdzie znajde to zdjecie z wypowiedzi Friend'a, w jakim watku? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krecik

|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 13:09 Temat postu: |
|
|
Chodzi ci o to zdjęcie wkładu?
przecież masz linka
_________________ EVOlution |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mamaweroniki
|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 13:22 Temat postu: |
|
|
A mnie właśnie padł atomizer (zamówiony na intellicig.com 8.02, dotarł 16.02), a zapasowy jeszcze nie dotarł... I klops. Nie wiem, jak przeżyję najbliższe godziny i dni, bo próbowała analogów i... nie da się tego palić. Wstrętne!
A swoją drogą, czy myślicie, że mam szansę na wymianę atomizera w ramach gwarancji przez intellicig.com? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
IntelliCIG

|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 13:42 Temat postu: |
|
|
Mamaweroniki: proszę napisać na adres info@intellicig.com, wyraźnie określając problem w temacie wiadomości wraz z nr zamówienia - przyspieszy to znacznie wysyłkę reklamowanej części.
Pozdrawiam,
Paweł
Intellicig.pl _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
grac52
|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 13:44 Temat postu: |
|
|
| Krecik napisał: | Chodzi ci o to zdjęcie wkładu?
przecież masz linka
|
Dziekuje, znalazlam! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
komedyjka

|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 14:45 Temat postu: |
|
|
| mamaweroniki napisał: | A mnie właśnie padł atomizer (zamówiony na intellicig.com 8.02, dotarł 16.02), a zapasowy jeszcze nie dotarł... I klops. Nie wiem, jak przeżyję najbliższe godziny i dni, bo próbowała analogów i... nie da się tego palić. Wstrętne!
|
Mnie atomizery też tyle wytrzymują - 4 tygodnie. Uważam to za bardzo dobry wynik, ale tym razem z powodu (epitet) Poczty Polskiej miałam podobną sytuację jak Ty. Na szczęście mężowi udało się przywrócić do życia jeden z atomizerów w sposób bardzo drastyczny - gotowanie w mikrofalówce i fizyczne zeskrobanie nagaru. Działa jak nowy, ale udało się to tylko z jednym atomizerem - na sześciu innych nie zrobiło to żadnego wrażenia i są kompletnie martwe.
Przy takich cenach jakie ma Intellicig, zakup jednego atomizera na miesiąc i jednej baterii na dwa miesiące uważam za naprawdę bardzo niskie koszty eksploatacji. Gorzej niestety z takimi palaczami, jak mój mąż, no ale na analogi też wydawał 3-4 razy tyle, co ja.  _________________ Od września 2008: DSE901, JCK, Janty Yentl, EVO. Idealny e-papieros jeszcze przede mną.
www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Orłoś

|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 16:29 Temat postu: |
|
|
| IntelliCIG napisał: | | Mamaweroniki: proszę napisać na adres info@intellicig.com, wyraźnie określając problem w temacie wiadomości wraz z nr zamówienia - przyspieszy to znacznie wysyłkę reklamowanej części. |
Z tym to może być różnie. Wymiana atomizera + drobne zakupy, potwierdzenie, że przesyłka w drodze (wysłana podobno 10 marca) a ja do dzisiaj czekam. Pieniądze poszły w błoto. Za pierwszym razem to co innego dostawa w dwa dni ale za pobraniem więc pewnie stąd ten pośpiech. A tak... pieniądze na koncie, to po co się spieszyć.
Zresztą EVO już od dwóch dni nie palę bo atomizer wyzionął ducha na dobre, nie pomogły kąpiele w spirytusie i w occie. Nie wiem czy jest sens odsyłać w ramach gwarancji bo się na nowy doczekam tak jak na tę baterię. _________________ Intellicig EVOlution
DSE901 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mamaweroniki
|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 17:15 Temat postu: |
|
|
A czy dobrze pamiętam, że intellicig.com daje 30 dni gwarancji na atomizery? Jeśli tak, to sytuacja jest ciekawa, bo dzisiaj mija 28. dzień używania mojego EVO, więc jeszcze się mieszczę w gwarancji - ciekawe, jaką odpowiedź dostanę...
Orłoś - jak widzisz, ja czekałam równo tydzień na swoją pierwszą przesyłkę z UK pomimo tego, że płaciłam kartą...
Ostatnio zmieniony przez mamaweroniki dnia Nie Mar 15, 2009 17:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
komedyjka

|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 17:17 Temat postu: |
|
|
| Orłoś napisał: |
Z tym to może być różnie. Wymiana atomizera + drobne zakupy, potwierdzenie, że przesyłka w drodze (wysłana podobno 10 marca) a ja do dzisiaj czekam. Pieniądze poszły w błoto. Za pierwszym razem to co innego dostawa w dwa dni ale za pobraniem więc pewnie stąd ten pośpiech. A tak... pieniądze na koncie, to po co się spieszyć.
|
Myślę, że możesz podziękowac za to Poczcie Polskiej. Moja przesyłka z Intellicig.pl również została wysłana 10 marca (uwierz mi - naprawdę została wysłana!) i jeszcze jej nie mam. Czekam również na inną przesyłkę z płynami, od zupełnie innej firmy z centralnej Polski. Przesyłka wysłana 9 marca i jeszcze jej nie ma. Nazwy tej firmy nie podam, bo to nie ich wina, że Poczta tak działa, jak działa.
| mamaweroniki napisał: | A czy dobrze pamiętam, że intellicig.com daje 30 dni gwarancji na atomizery? Jeśli tak, to sytuacja jest ciekawa, bo dzisiaj mija 28. dzień używania mojego EVO, więc jeszcze się mieszczę w gwarancji - ciekawe, jaką odpowiedź dostanę...
|
Z tego, co zrozumiałam z wpisu p. Pawła (kilka postów wcześniej) skierowanego do Ciebie, Twoja reklamacja zostanie uwzgledniona i p. Paweł czeka na wiadomość od Ciebie. _________________ Od września 2008: DSE901, JCK, Janty Yentl, EVO. Idealny e-papieros jeszcze przede mną.
www.digicig.pl
Ostatnio zmieniony przez komedyjka dnia Nie Mar 15, 2009 17:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mamaweroniki
|
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 17:25 Temat postu: |
|
|
Komedyjko, ale ja kupiłam EVO w UK i tam też muszę się zgłosić - do intellicig.com. Chyba, że czegoś nie rozumiem?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|