| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lesmie expert

|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 00:06 Temat postu: |
|
|
Na nowego typu atomizerze, jak mocniej pociągnę, chwilę zamiga czerwona dioda, choć e papieros dalej działa. Nawet na dobrze naładowanych akumulatorkach. Na starym atomizerze nie. Przypuszczam że nowy atomizer jednak bardziej obciąża akumulatorki i dlatego, bo i jednak na nowym nieco krócej "trzymają" akumulatorki. U Was też tak sie dzieje ? _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MONTERMC
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 10:55 Temat postu: |
|
|
COS SIE MUSI DZIAĆ
NAJPRAWDOPODOBNIEJ JEST ZA DUZO PLYNU W ATOMIZERZE
ZDEJMIJ BATERIE I DELIKATNIE DMUCHAJ OD JEJ STRONY W ATOMIZER
POWINIEN LIQUID WYPŁYNĄĆ
MUSISZ BO POSTAWIC DO GÓRY NOGAMI NA PARE MINUT ŻEBY CAŁY NADMIAR PŁYNU WYPŁYNĄ
PÓZNIEJ DOBRZE JEST ZADYMI 2-3 RAZY ZEBY WYPALIC RESZTKE KTÓRA NIE WYPŁYNEŁA
TAKIE MOGE DAC RADY
NIESTETY TEN ATOMIZER NOWEGO TYPU PO JAKIMS CZASIE ROBI SIE MOKRY I CZYSZCZENIE I SUSZENIE NIE POMAGA I SŁABO DYMI
MOŻNA GO PRZESUSZYĆ SUSZARKĄ TYLKO DELIKATNIE
GENERALNIE KWESTIA POLEGA NA TYM ŻE ATOMIZERY NAJLEPIEJ DYMIA JAK SA SUCHE CO BRZMI TROCHE DZIWNIE ALE TAKIE RADY MAM OD ZAGRANICZNYCH IMPORTERÓW
NAJCIEKAWSZA JAKĄ DOSTAŁO TO TO ZE SPRZEDAWACA ZAPROPONOWAŁ MI ŻEBYM WKRAPLAŁ PO 3 KROPLE DO ATOMIZERA I JECHAŁ BEZ WKŁADU
NATOMIAST DRUGI KATEGORYCZNIE TEGO ZABRONIŁ 9 W MODELU DSE901 )
DZIWNA SPRAWA _________________ DSE901 NAJLEPSZY SUPER DYM
RESZTA JEST MILCZENIEM
WWW.ECIGS.PL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 18:49 Temat postu: |
|
|
To nie ma nic wspólnego z iloscia płynu w atomizerze. Zjawisko wyżej opisane wystepuje również przy małej ilości e liquidu zarówno we wkładzie jak i wysuszonym atomizerze. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MONTERMC
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 18:59 Temat postu: |
|
|
CZŁOWIEKU JAK NIE CHCESZ STOSOWAĆ MOICH PODPOWIEDZI TO NIE STOSUJ
TYLKO PRZESTAN WSZYSTKO KRYTYKOWAĆ
PRZYPOMINAM ŻE TO JA TOBIE RADY DAWAŁEM A NIE ODWROTNIE
RAZEM Z MIRKIEM ZACZYNALIŚMY I ROZWINELISMY MASE MYŚLI I PORAD NA TYM FORUM WIĘC NEI PRÓBUJ MNIE PRZEKONYWAC ŻE JESTES MĄDRZEJSZY _________________ DSE901 NAJLEPSZY SUPER DYM
RESZTA JEST MILCZENIEM
WWW.ECIGS.PL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tzielin
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 19:29 Temat postu: |
|
|
| MONTERMC, mysle, ze kazdy z nas eksperymentuje z tym badz co badz nowym produktem i pisze swoje obserwacje i przemyslenia. Mozna sie z nimi zgodzic lub nie, ale nie widze powodu, zeby psuc dobra atmosfere tego forum i zamieniac je w piaskownice. Lesmie dobrze kombinuje, robi ciekawe obserwacje i chetnie czytam co ma do napisania. Dla Ciebie poklon za bycie pionierem i solidne testy roznego sprzetu, ale daj prosze szanse pozostalym zabrac glos w dyskusji... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 19:42 Temat postu: |
|
|
Własnie próbowałem zastosowac sie do Twoich podpowiedzi, wysuszyłem atomizer, zakropliłem wkład małą ilościa płynu i nic to nie dało. Problem tkwi jednak chyba gdzieś indziej. Nie denerwuj się, ja nie próbuje być mądrzejszy od innych. Pamietam Twoje rady i bardzo je sobie cenię. Wiele z nich okazało sie bardzo użytecznych. Forum istnieje chyba przede wszystkim po to by dyskutować, gdzie każdy ma jakieś swoje poglady (choć nie koniecznie musi mieć rację, ja też nie upieram się że to o czym piszę na forum to absolutna racja) i sadzę że nie było by dobrze abyśmy wszyscy mieli takie same poglądy i forum przypominało by towarzystwo ludzi wzajemnie popierających się. Zdaję sobie sprawę że tani producent e liquidu nie jest w Twoim interesie jako sprowadzającego i sprzedajacego, lecz jest to w interesie ogółu i trzeba sie z tym pogodzić. Nie mam złych intencji próbując swoich sił w sporzadzeniu e liquidu, który nie koniecznie musi być gorszy od tego chińskiego, (a może być znacznie tańszy) jeśli użyć wysokiej jakości i dobrze oczyszczonych składników. Nie jestem pewny czy to wszystko się uda, ale przynajmniej próbuję. Jeśli jednak się to uda, będzie to w interesie nie tylko moim, lecz nas wszystkich. Prędzej czy póżniej i tak ktoś by tego próbował, ktoś musi być pierwszy, jakoś wypadło na mnie. Jeśli mi się jednak nie uda, to mam nadzieję że moje działania dadzą początek innym, bardziej biegłym w zakresie chemii i farmacji i przyśpieszą prace nad polska produkcja e liquidu, dobrej jakości i w przystępnej cenie. Jeśli Cię w czymś obraziłem to przepraszam. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MONTERMC
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 20:00 Temat postu: |
|
|
MACIE RACJE FORUM JEST DO DYSKUSJI
TYLKO JA NIE POPIERAM EKSPERYMENTÓW KÓTRE MOGA SIĘ ODBIĆ NA ZDROWIU
SAM JUŻ EKSPERYMENTOWAŁEM Z E PAPIEROSAMI I NIEKTÓRE RZECZY ZLE SIE SKONCZYŁY
JAK PISAŁEM WCZEŚNIEJ JEŚLI KTOŚ MA OCHOTE CZAS I PIENIĄDZE NA DESTYLOWANEI NIKOTYNY, MIESZANIE Z PROPYLENEM TO PRZECIEŻ JA NIE BRONIE
TYLKO ŻE E LIQUID TO NEI TYLKO TE DWA SKŁĄDNIKI
DO TEGO DOCHODZI PROPORCJA NIKOTYNY DO RESZTY, SUBSTANCJE ZAPACHOWE I INNE STABILIZATORY ( TAK TO SIE CHYBA NAZYWA )
POPROSU NIE WIEM CZY ROBIENIE TEGO NIE SKOŃCZY SIĘ ZLE _________________ DSE901 NAJLEPSZY SUPER DYM
RESZTA JEST MILCZENIEM
WWW.ECIGS.PL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tzielin
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 20:05 Temat postu: |
|
|
Masz racje, ze to niebezpieczna zabawa i moze wyjsc bokiem. W szczegolnosci majac na uwadze fakt, ze czyta nikotyna to silna trucizna - 50mg to dawka smiertelna. Jednak zamowienie roztworu w dedykowanej firmie, ktora robi to profesjonalnie to zupelnie inna sprawa.
Czy moglbys prosze o ile to mozliwe napisac co stalo sie Tobie przez eksperymenty z liquidem? Moze tak ku przestrodze, bo obawy chyba mamy wszyscy... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 20:23 Temat postu: |
|
|
Z ekstrakcją nikotyny z tytoniu dałem sobie spokój (choć dotarła do mnie literatura fachowa jak to robić) skoro jest możliwość zakupienia ze specjalistycznego laboratorium gotowego roztworu z precyzyjnie odmierzoną dawką dobrze oczyszczonej nikotyny w dobrze oczyszczonym glikolu propylenowym i to wszystko w wręcz śmiesznie niskiej cenie. Czy nie warto spróbować, ? Powiedżcie sami. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MONTERMC
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 12:07 Temat postu: |
|
|
JESLI JUŻ TAK DALEKO ZASZEDŁEŚ
TO MOŻE SPRÓBUJ ZNALEŹĆ JAKIEGOŚ CHEMIKA I PODAJ MU SKŁAD LIQUIDA
JEST NA STRONIE E-CIG.COM
MOŻE ON JAKO FACHOWIEC DAŁ BY RADE ZROBIĆ TO POPROSTU ZE SKŁADNIKÓW
UWAŻAM TO ZA LEPSZE ROZWIĄZANIE NIŻ SAMODZIELNE EXPERYMENTY _________________ DSE901 NAJLEPSZY SUPER DYM
RESZTA JEST MILCZENIEM
WWW.ECIGS.PL |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 13:33 Temat postu: |
|
|
Znalazłem laboratorium chemiczne, które sporządziło dla mnie gotowy już roztwór dobrze oczyszczonego glikolu propylenowego tzw. czda (czysty do analizy) z precyzyjnie dodaną czysta nikotyną w odpowiedniej proporcji. Czekam jak przesyłka do mnie dotrze i rozpoczną się próby najważniejsze i decydujące. Pozostanie jedynie problem smaku (aromatu) który jak sądzę (z pomocą forum chemii organicznej) też zostanie rozwiązany. Tak że sprawy zaszły już daleko.
Na samym czystym glikolu propylenowym atomizer bardzo dobrze pracuje, jak na razie bez awaryjnie i dobrze "dymi" Choć bez nikotyny i aromatu nie ma "mocy" i jest całkowicie pozbawiony smaku, coś jakby wdychać gęsta parę wodną. Nie da się tego długo "palić" głównie ze względu nie na brak smaku (aromatu) lecz na brak nikotyny i po pewnym czasie "palenia" czystego glikolu propylenowego odczuwa się jej głód.
Ideałem jak sądzę, było by znalezienie firmy farmaceutycznej która podjęła by się takiego zadania sporzadzenia gotowego e liquidu z dodanymi różnymi do wyboru smakami (aromatami) _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pet
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 13:43 Temat postu: |
|
|
| Wydaje mi się że smak można uzyskać za pomocą aromatów spożywczych w płynie. Więc to nie będzie problemem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 13:58 Temat postu: |
|
|
Żeby to było takie proste, chyba zbyt piękne aby było prawdziwe. Aromaty np. do ciast są bezpieczne dla zdrowia w małych dawkach, ale nie są one "czyste" tylko występują jako roztwór np. w oleju spożywczym, co może mieć fatalny wpływ na pracę atomizera (dymienie, trwałość)
Będę jeszcze poruszał ten problem na forum chemii organicznej. _________________ Jesteś początkującym e palaczem ? Zanim o coś zapytasz, zajrzyj najpierw tu: www.digicig.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lesmie expert

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|