Forum Tymczasowe forum o e-paleniu Strona Główna Tymczasowe forum o e-paleniu
forum dyskusyjne o e-papierosach

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pomoc w wyborze
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Tymczasowe forum o e-paleniu Strona Główna -> pozostałe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szmn21

PostWysłany: Sob Sie 23, 2008 22:53    Temat postu: Pomoc w wyborze Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich użytkowników tego zacnego forum. Sprawa przedstawia sie tak: mam 18 lat i pale jak smok;-). Natknąłem sie na to forum jakis czas temu i po przestudiowaniu go postanowiłem kupić sobie e-papierosa. Zastanawiam sie co kupic tak do 250 zł. Rozważam kupno tego http://www.allegro.pl/item419574278_e_papieros_wysylka_gratis_teraz_tanszy.html Jest to chyba DSE901. Czy jest to dobra e-fajka??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Friend
expert
expert

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 07:53    Temat postu: Re: Pomoc w wyborze Odpowiedz z cytatem

szmn21 napisał:
Witam wszystkich użytkowników tego zacnego forum. Sprawa przedstawia sie tak: mam 18 lat i pale jak smok;-). Natknąłem sie na to forum jakis czas temu i po przestudiowaniu go postanowiłem kupić sobie e-papierosa. Zastanawiam sie co kupic tak do 250 zł. Rozważam kupno tego http://www.allegro.pl/item419574278_e_papieros_wysylka_gratis_teraz_tanszy.html Jest to chyba DSE901. Czy jest to dobra e-fajka??

Wersja pudełkowa czyli za 30 funciaków
http://e-cigs.co.uk/mini.html
Aby było identyko brakuje te 10 wkładów.

Powiem tak dokładasz 12 złotych i masz więcej z e-cigs.
Powinno wystarczyć na to:
- sprzęt jak w aukcji
- 50 wkładów (brać smakowe high lepsze do uzupełniania)
- przesyłka (2 dni)

Jeśli uczciwie jarasz jak smok to wydajesz wicej niż 250 na miesiąc,
zastanów się wtedy nad jeszcze mocniejszym sprzętem.

Ja się szykuję na to:
http://e-papierosy.phorum.pl/viewtopic.php?t=79

Na 901 mam chwile że jestem niedopalony przy piwku, jaram wtedy dwa na raz Wink
Bateria mogłaby starczać na dłużej i to nie wina tylko 901 a całej seri małego rozmiaru.

Pozostaje jeszcze wybrać coś z akumulatorem typu 10440,
https://e-cig.com/shopping/shopcontent.asp?type=Home

Kolejny pomysł to zasiłka USB Battery Pack, posiada toto port USB
i ze swojego akumulatora 2400 mAh oddaje to w ten port.
Czyli można sie w terenie ładować z tego i można
prosto z tego palić przez konwerter.

Jest sporo tematów, pytaj dalej.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lesmie
expert
expert

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 09:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jak w końcu dymi ten 901 jeśli jesteś niedopalony przy piwku, jeśli dobrze dymi to zwiększ moc e liquidu na 2,4mg. Ja tak właśnie robię przy piwku, pomimo że mój RN4081 z nowego typu atomizerem bardzo dobrze mi dymi (zwłaszcza z 10% dodatkiem gliceryny), to też czuję jednak pewien niedosyt przy piwku, używam wtedy e liquid 2,4mg nikotyny i załatwia to sprawę. Jakby dodać więcej gliceryny (niektórzy z angielskojęzycznego forum używają 50% PG na 50% gliceryny) to dymi jeszcze lepiej, ale "dym" robi się słodkawy, nie przez wszystkich jest to lubiane.
szmn21

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 12:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jak wygląda kupowanie w e-cig.com?? Do Polski przyślą bez problemów?? Jeszcze jedno: zainteresowały mnie jeszcze mp-tech max/super z http://mptech.com.pl/sklep/index.php?cPath=21 czy jest to e-fajka godna uwagi??
Powrót do góry
djmaro

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 19:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja tylko powtorze - wybor jest prosty w zasadzie nie ma poki co w czym wybierac to znaczy nie ma CZEGO z CZYM porownywac!

Janty Classic KISSBOX (batch 4) - jedyny sluszny wybor.
Opinia wyrobiona po setkach postow i dziesiatkach testow na zagranicznych forach - ja to tez potwierdzam.

Jedyne co na tą chwile moze sie rownac z Janty Kissbox ver 4.0 to SEDANSA DIVA jedyny jej minus to DLUGI czas oczekiwania pomiedzy kolejnymi buchami - niezawodnosc, jakosc, ilosc dymu - taka sama jak w Janty Kissbox.
Powrót do góry
locha

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 21:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jedyny problem z Janty to taki, że ich Europejski oddział najwyraźniej ma wakacje. Długie wakacje. Albo poważne problemy - bo kupić od nich się da, ale jak są problemy z kupionym sprzętem to na reakcje czeka się tygodniami (po szczegóły zapraszam na e-cigarette-forum.com). IMHO lepiej kupić Njoy, to ta sama jakość (już nie mówiąc o sprawach związanych z porównywaniem jakości generic i brand, bo to nie miejsce na to) a europejski oddział ma wspaniałą tradycję kontaktów z klientem.

Sedansa jest też świetna, ale fakt - 30 sek chłodzenia atomizera to przesada.

szmn21, Skontaktuj się z Simonem, jestem pewien, że ci odpowie. http://www.e-cigs.co.uk/contact.html
A tak na chłopski rozum to nie widzę powodu dla którego miałby nie wysyłac do polski. Jedynie możesz mieć wyższe koszty przesyłki, ale to też nie takie pewne.
Powrót do góry
djmaro

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 22:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A to mnie zaskoczyles tymi rewelacjami z problemami z europejskim serwisem.

Przyznam szczerze, ze naczytalem sie wlasnie na tym forum co podajesz bardzo duzo superlatyw na temat serwisu Janty...ale nie zwrocilem uwagi czy dotycza serwisu JAKO TAKIEGO czy tez konkretnego w USA lub europie...ciekawe.

P.S. Z tego co wiem Njoy "wisi" na drugiej wersji e-papierosa takze jeszcze duzo poprawek przed nimi...bo nie sadze aby osoagneli "doskonalosc" juz w 2 wersji:)
Powrót do góry
locha

PostWysłany: Sro Sie 27, 2008 18:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.e-cigarette-forum.com/forum/general-e-smoking-discussion/1086-janty-what-happening.html

Link do dyskusji. Sorry nie mam czasu poszukać więcej.

Njoy jest niedoskonały, fakt, ale jest na prawdę dobry. Nie lepszy od e-cigs.co.uk pod względem wykonania, to fakt; ale ich customer service jest genialny. (Co śmieszne, mają problemy podobno ze swoim amerykańskim serwisem).
Powrót do góry
djmaro

PostWysłany: Sro Sie 27, 2008 21:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

locha napisał:
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/general-e-smoking-discussion/1086-janty-what-happening.html

Njoy jest niedoskonały, fakt, ale jest na prawdę dobry. Nie lepszy od e-cigs.co.uk pod względem wykonania, to fakt; ale ich customer service jest genialny. (Co śmieszne, mają problemy podobno ze swoim amerykańskim serwisem).

LOL:) Wkleiles link do dyskusji ktora zaczyna sie od problemow ze switchem, ktory wlasnie rozwiazalem w tym poscie:
http://e-papierosy.phorum.pl/viewtopic.php?t=86

To jednoznacznie potwierdza, bezawaryjnosc Janty bo trudno kondensacje wilgoci nazwac bledem konstrukcyjnym jesli sie w to "cos" bezustannie "dmucha" - rozgrzewa i chlodzi bez konca:)
Powrót do góry
margo706

PostWysłany: Czw Sie 28, 2008 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie,wlasnie znalazlam wasze forum.Zainteresowaly mnie te e papierosy i chcialabym kupic.Widze tylko ze strasznie skomplikowane jest te cale palenie,nie wiem co kupic zeby byl komplet.Chcialabym kupic caly zestaw na ebayu angielskim,ale nie wiem co w ten sklad wchodzi,nie chcialabym zeby sie okazalo,ze czegos brakuje i nie sa gotowe do uzytku.Napiszcie mi prosze co powinno wchodzic w sklad zestawu,na ile to starcza,co trzeba potem dokupywac czy calosc ,czy juz tylko pewne elementy.Jesli by ktos mial czas i moglby przejzec angielski e-bay i podac mi link do gotowego zestawu tak by juz miec calosc gotowa do palenia,to bylabym wdzieczna.Jeszcze bym chciala jakis instruktarz do palenia,czyli co trzeba zrobic przed rozpoczeciem palenia http://cgi.ebay.co.uk/ELECTRONIC-CIGARETTE-E-CIG-STARTER-KIT-50-CARTRIDGES_W0QQitemZ310036247342QQcmdZViewItem?hash=item310036247342&_trkparms=72%3A1089%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14 Znalazlam takie
Powrót do góry
lesmie
expert
expert

PostWysłany: Czw Sie 28, 2008 16:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To nie jest takie skomplikowane, tylko awaryjność jeszcze jest wysoka. Jak nie masz jeszcze doświadczenia, nie kupuj za granicą, jeden model (nawet ten sam)drugiemu nie równy. kup na "Allegro" lub od "Janty". Nie ma wtedy problemu z gwarancją. Np na "Allegro" niezły jest model B3 be free. Od "Janty" niezły jest Janty classic, lub najnowszy Janty classic kissbox batch 4. Wszyscy sprzedają komplet i nic więcej do "palenia" nie trzeba kupować, oprócz uzupełniania wkładów z e liquidem, a najlepiej (i najtaniej) samego e liquidu w buteleczkach, już nie długo dostępnego za złotówki od "Janty", a być może wkrótce jeszcze ruszy konkurencja np www.3smoker.pl
locha

PostWysłany: Czw Sie 28, 2008 19:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

djmaro napisał:
locha napisał:

LOL:) Wkleiles link do dyskusji ktora zaczyna sie od problemow ze switchem, ktory wlasnie rozwiazalem w tym poscie:
http://e-papierosy.phorum.pl/viewtopic.php?t=86

To jednoznacznie potwierdza, bezawaryjnosc Janty bo trudno kondensacje wilgoci nazwac bledem konstrukcyjnym jesli sie w to "cos" bezustannie "dmucha" - rozgrzewa i chlodzi bez konca:)

True, to nie jest błąd konstrukcyjny i switch jest imho genialnym urządzeniem. Jedyne co do czego mam zastrzeżenia to to, że Janty ma problemy z customer service w EU. Jak to ujęli na ECF - chcą ugryść więcej niż mogą zjeść.
Ujmę to tak, sam się zastanwiałem co wybrać jako pierwsze, Janty, czy Njoy i przeważyła tylko i wyłącznie opinia o obsłudze klienta w EU. Rozważania techniczne nad wyższością switcha nad dmuchanym (lol) atomizerem zostawiłem zupełnie na boku.
Powrót do góry
margo706

PostWysłany: Pią Sie 29, 2008 09:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jezeli jest 50 wkladow to na ile to starcza?
Powrót do góry
Friend
expert
expert

PostWysłany: Pią Sie 29, 2008 09:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

margo706 napisał:
Jezeli jest 50 wkladow to na ile to starcza?

Mi ledwo na miesiąc.
Miałem trochę regular i owocowych (lepszych jakościowo).
Na koniec wyciskałem resztki regular do owocowych...
Płyn zdążyłem zorganizować.
Wkład można zalewać 5-10-20 razy aż się przypali, chociaż ciężko to zrobić, potem się go odrawca, no ten wacik.

Najlepiej się jara jeden wkład i dolewam kropelki aby byl zalany, na nowce baterii...duużo nowych baterii.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
djmaro

PostWysłany: Pią Sie 29, 2008 22:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A wciaga ktos z was doslownie bezposrednio dym do pluc?Smile

Na automacie sa ograniczenia 5 sekund i chip wylaczy atomizer...
zeby poczuc kopa na automacie w janty to musze ciagnac dym do pluc bezposrednio gdyz 2 sekundy (z tych 5) atomizer traci na rozgrzewke...czyli realnie wciagania dymu jest 3 sekundy (bez sensu). Dlatego automat odlozylem do pudelka.

Na manualu brak ograniczen. Przed wzieciem bucha naciskam guziczek na 2 sekundy (by podgrzac atomizer) i WTEDY wciagam podgrzany plyn (dym) przez 5 sekund - dymi jakr lokomotywa i kop jak po "klubowych" gwarantowany bez wzgledu na ilosc mg nikotyny:)
Powrót do góry

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 22:25    Temat postu: Reklama [wygenerowano automatycznie] [wyłącz reklamy]

Dieta odchudzająca? Sprawdź, jaka dieta jest dla Ciebie najlepsza. Ty też możesz schudnąć!

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Tymczasowe forum o e-paleniu Strona Główna -> pozostałe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do: